Quornfärssoppa

En underbart mustig och god soppa som jag älskar att äta på höst/vinter passade utomordentligt bra även en kall vårkväll.

Quornfärssoppa

Morötter, potatis, lök, purjolök, vitlök
Grönsaksbuljong, tomatpuré, quornfärs
örtsalt, timjan, paprikapulver, chilipulver
salt, peppar, olja att fräsa i

Hacka lök och vitlök. Fräs dem i olja tillsammans med quornfärsen. Skär morötter, potatis, purjolök i ganska stora bitar. Släng i morot och potatis och låt fräsa med en stund. Krydda med lite av varje. Tänk på att quorn måste kryddas mer än köttfärs för att få bra smak. Häll på lite vatten och släng i en buljongtärning. Koka ihop lite grann. Tillsätt mer vatten, tomatpuré och ev. mer buljong. När morot och potatis börjat mjukna kan du lägga i purjolöken. Om du vill ha det mer som en gryta tillsätter du mindre vatten och tvärtom. Quorn suger upp mycket vatten. Smaka av med kryddor och buljong. Servera gärna med färsk persilja och gott bröd.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under mat, recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s